2021-10-28 07:41:08• hírek • Agerpres

Cîţu: gondoskodni fogok róla, hogy a liberálisok megszavazzák az alsóházban a digitális Covid-igazolványról szóló tervezetet

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Florin Cîţu ügyvivő kormányfő szavai szerint gondoskodni fog arról, hogy a liberális törvényhozók megszavazzák a képviselőházban az uniós digitális Covid-igazolványt bizonyos alkalmazotti kategóriák számára kötelezővé tevő tervezetet.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt követően nyilatkozott erről, hogy a szenátus szerdán első házként elutasította a javaslatot.

'Tudomásomra jutott, hogy bár egyetértettünk a Covid-igazolvány bevezetésével, a tervezet nem ment át a szenátuson. Egy fontos projektről van szó, amelyet meg kell szavazni, mivel hozzásegíti Romániát az egészségügyi válság feloldásához' - mutatott rá sajtónyilatkozatában az ügyvivő kormányfő.

Az újságíróknak arra a felvetésére, hogy a PNL két szenátora sem szavazta meg a tervezetet, Florin Cîţu úgy reagált: ezt nem kívánja kommentálni, mert nem ismeri a felsőházban történtek részleteit.

Az ügyvivő kormányfő kitért arra, hogy az oltáskampány 'várakozáson felüli ütemben' felgyorsult, és egyben üdvözölte azt, hogy az emberekben tudatosult az oltás fontossága.

A nap folyamán tartott korábbi sajtónyilatkozatában Florin Cîţu elmondta, egyetért azzal, hogy Románia EU-s pénzekbő fedezze a koronavírustesztek költségeit, de ehhez meg kell találni az uniós forrást. 'Ha valóban léteznek uniós alapok a tesztelés finanszírozására, akkor természetesen fel fogjuk ezeket használni' - jelentette ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: